OPCI 1-op-1 Lotgenotencontact

Lotgenotencontact is voor OPCI een belangrijke pijler. Zo bent u misschien wel eens aanwezig geweest op één van de twee landelijke contactdagen of op een huiskamerbijeenkomst. Maar wist u dat OPCI ook 1-op-1 lotgenotencontact organiseert?

1-op-1 lotgenotencontact
Wat misschien minder bekend is, is dat we ook 1-op-1 contacten kunnen leggen. Dat is prettig, voor als u niet naar een huiskamerbijeenkomst kunt komen bijvoorbeeld, of als u na een OPCI-contactdag toch nog wat vragen heeft. Onze vrijwilliger probeert zo goed mogelijk iemand aan u te ‘koppelen’ die min of meer dezelfde ervaring heeft als u. Bijvoorbeeld omdat u ook op latere leeftijd doof bent geworden, of iemand die bij u in de buurt woont. Soms verwijzen we u door. Bijvoorbeeld naar de fabrikant of het CI-centrum, als u een technische vraag heeft waar wij ook geen antwoord op weten. Maar als u algemene vragen heeft over het CI of over hulpmiddelen, aarzel dan niet om met een ervaringsdeskundige in contact te komen.

Gekoppeld worden
Wilt u graag gekoppeld worden aan een vrijwilliger of wilt u meer informatie over lotgenotencontact? Neem dan gerust contact op met onze bemiddelaar Frank van der Bijl, via e-mail: lotgenotencontact@opciweb.nl. Hij zal dan samen met u kijken wie het meest geschikt is voor uw situatie. Alhoewel e-mail onze voorkeur heeft, kunt u ook op ander manieren met ons in contact komen. U kunt schrijven naar: OPCI, Randhoeve 221, 3995 GA Houten. Als u een brief schrijft, zet u er dan duidelijk in hoe we u het beste kunnen bereiken. Dus schroom niet om, als u nog vragen heeft, met ons in contact te treden. Daar zijn we voor!

Deze informatie vindt u ook op onze website.