Het jaarverslag 2017 van Euro-CIU

Even voorstellen: onze Europese zusterorganisaties, verenigd in de Euro-CIU
OPCI heeft 31 zusterorganisaties in 23 Europese landen. Een greep: België, Denemarken, Duitsland, Engeland Finland, Spanje, Cyprus, Estland, Hongarije, Roemenië, Spanje en Turkije. In België, Denemarken, Engeland, Finland, Frankrijk, Hongarije en Oostenrijk zijn er meerdere organisaties. Deze zusterorganisaties doen in hun land hetzelfde als waar OPCI in Nederland voor ijvert: voorlichting en belangenbehartiging op het gebied van het CI. Deze 32 organisaties zijn allen aangesloten bij de overkoepelende organisatie, Euro-CIU (Euro-CIU staat voor: European Association of Cochlear Implant Users).

Jaarverslag Euro-CIU
Onlangs verscheen het Annual Report, het jaarverslag over 2017. Het jaarverslag is fraai vormgegeven met veel foto’s van kinderen en volwassenen met een of twee CI’s. Er valt ook veel te lezen. Over de geschiedenis van de Euro-CIU sinds de oprichting in 1995. Veel cijfers: in 1957 vond de eerste CI-operatie plaats, en er waren in 2017 150.000 CI-gebruikers – kinderen en volwassenen – in Europa. In het rapport worden de doelen genoemd, de missie, de activiteiten in 2017, de communicatiemiddelen (website, nieuwsbrief, Facebook, YouTube en Twitter), een complete lijst van de deelnemende organisaties en nog veel meer. Nieuwsgierig? Klik hier voor het jaarverslag.