OPCI Huiskamer-bijeenkomsten tweede helft 2017

Maaike bezocht vorig jaar een OPCI huiskamerbijeenkomst. Zij schrijft: “De avond was zeer interessant vanwege nieuwe informatie over recente ontwikkelingen. Ook het delen van ervaringen was heel fijn. Ik trof zelfs een CI-gebruiker met een ontzettend vergelijkbaar verhaal qua obstakels in de revalidatie. De herkenning die ik daarin vond gaf een extra gloed aan deze toch al zeer geslaagde avond”.

Ze schrijft verder: “Onlangs bezocht ik voor de eerste keer een huiskamerbijeenkomst, georganiseerd door OPCI, voor CI-dragers, mensen die een CI overwegen en geïnteresseerden. Ik draag nu sinds mei 2013 een CI en hoewel dit niet zonder slag of stoot ging en je gerust kan stellen dat mijn revalidatiefase zo’n twee jaar geduurd heeft, ben ik nu zeer tevreden met de CI. De mogelijkheden lijken eindeloos, er zijn veel hulpmiddelen beschikbaar, de resultaten enorm divers. Ik was goed voorbereid en wist wat ik in theorie kon verwachten. Toch kwam ik obstakels tegen waar ook audiologen en KNO-artsen geen afdoende verklaringen voor konden bieden of bevredigende antwoorden konden geven. Dat dit soms pittig is geweest ligt voor de hand. Mijn ervaringen wilde ik daarom graag delen met anderen en ook hoopte ik ook herkenning te vinden in de ervaringen van andere CI-dragers. Daarnaast was ik na ruim drie jaar toch ook benieuwd of er in mijn nabije omgeving meer mensen met een CI wonen of deze overwegen en hoe hun ervaringen zijn geweest. Hoewel iedereen zijn eigen verhaal heeft, zijn de vragen, twijfels en onzekerheden, maar ook de kleine stapjes, de succesbelevingen en eurekamomenten voor iedere CI-drager of -kandidaat herkenbaar. De huiskamerbijeenkomst van OPCI bood mij die kans om op een laagdrempelige en informele wijze kennis te maken met inwoners uit mijn eigen woonplaats en in de directe omgeving. Normaal kost luisteren toch wel inspanning, maar deze avond werd ondersteund door een schrijftolk. Met diverse tablets op tafel was dit voor iedereen goed mee te lezen. Heel fijn!”

Groep bijeen in een huiskamerbijeenkomst

Huiskamerbijeenkomsten
Tot zover het verhaal van Maaike. Wilt u ook wel eens kennismaken met mensen met een CI? Heeft u vragen over het gebruik van uw CI of andere hoor-hulpmiddelen`voor uw CI? Overweegt u een CI en wilt u er wel eens wat meer over weten? Kom dan ook eens naar een huiskamerbijeenkomst.

Door het hele land organiseert OPCI informele en gezellige huiskamerbijeenkomsten. Belangstellenden komen samen in de huiskamer van één van de deelnemende gastadressen. Onder het genot van een kopje koffie of thee is er alle ruimte om vragen te stellen, CI ervaringen te delen en informatie te verzamelen. Er is voldoende informatiemateriaal van de diverse CI leveranciers. Een schrijftolk is aanwezig.

Interesse?
Wilt u een huiskamerbijeenkomst bijwonen? Dan kunt u zich aanmelden via onderstaand e-mailadres. Er kunnen maximaal 6 à 7 deelnemers mee doen per huiskamerbijeenkomst. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving, het adres en een routebeschrijving.

Aanmelden
Aanmelden kan per e-mail: henk.vanrees@opciweb.nl.

Hieronder staat een overzicht van de plaatsen en data. Van harte welkom!

dag datum tijd Plaats
dinsdag 26 september 19:30 – 21:30 uur Harlingen
dinsdag 3 oktober 19:30 – 21:30 uur Tilburg
dinsdag 17 oktober 19:30 – 21:30 uur Haarlem
dinsdag 24 oktober 19:30 – 21:30 uur Bussum
dinsdag 31 oktober 19:30 – 21:30 uur Waddinxveen
dinsdag 14 november 19:30 – 21:30 uur Geldrop
dinsdag 21 november 19:30 – 21:30 uur Goes
dinsdag 28 november 19:30 – 21:30 uur Almere
dinsdag 12 december 19:30 – 21:30 uur Bovenkarspel

Vragen?
Misschien wilt u eerst nog meer weten? Mail ons voor vragen op het volgende mailadres: henk.vanrees@opciweb.nl. U kunt zich ook aanmelden bij Henk.