Uitzending van Zembla over CI in het UMCU

Vanavond 2 maart om 21.15 besteed Zembla aandacht aan het plaatsen van CI’s in november 2014 in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Het blijkt dat daar fouten zijn gemaakt, die herimplantatie noodzakelijk maakte.

Het baart OPCI grote zorgen dat er met deze ingrepen zaken fout zijn gegaan. Het gaat concreet over 5 patiënten die vanuit het Erasmus zijn doorgestuurd naar het UMCU voor een (tweede) implantatie uit een groep van 9.

Op donderdag 25 februari j.l., tijdens Wereld CI dag, heeft het UMCU zelf ook naar buiten gebracht dat er fouten zijn gemaakt. In bijgaande link zijn de verklaring van het UMCU en de vragen die het programma zouden kunnen oproepen te vinden.

Dit is een eerste stap maar volgens OPCI nog niet voldoende. Het UMCU zal meer informatie moeten geven om het vertrouwen te herstellen.