Cochlear

Doordat Cochlear een volledig nieuwe microchip heeft ontwikkeld, die vijf keer zo krachtig is als de chip van de voorgaande Nucleus 5 geluidprocessor, biedt Nucleus 6 nieuwe mogelijkheden voor automatische geluidstechnologieën, draadloze toepassingen, enzovoorts.

Het Nucleus 6 systeem heeft twee geluidsprocessors beschikbaar: de CP910 geluidsprocessor beschikt over een accessoire-poort die het mogelijk maakt om verschillende accessoires aan te sluiten. De CP920 geluidsprocessor is de meest compacte processor en heeft deze accessoire-poort niet. Beide geluidsprocessors hebben een volledig geïntegreerde hybride functie voor de versterking van het restgehoor. Met de alles-in-één configuratie is het Nucleus 6 systeem in staat om simultaan als hoortoestel en als cochleair implantaatsysteem te werken.

Batterij NucleusDe processors van de Nucleus 6 heeft 3 batterijopties: compact oplaadbaar, standaard oplaadbaar en standaard module met wegwerpbatterijen.
De processor is beschikbaar in vier basiskleuren die passen bij huid- en haarkleuren. Deze kleuren zijn: Carbon zwart, Maize beige, Mocha bruin en Smoke grijs. Er zijn twaalf verschillende sierkapjes voor de processor en zendspoel. Deze hebben opvallende kleuren en motiefjes en hiermee kan de gebruiker zijn eigen creatie maken.

De buitenzijde van de geluidsprocessor is voorzien van een waterafstotende laag, waardoor hij betrouwbaarder is in de buurt van water dan hij eerder was. De gebruiker kan spetteren in bad of in het zwembad en rennen door tuinsproeiers en erop vertrouwen dat de geluidsprocessor blijft werken. Voor activiteiten die een volledige waterdichtheid vereisen, zoals douchen, zwemmen of duiken, is het herbruikbare Aqua Accessoire beschikbaar.

Het Nucleus 6 systeem beschikt over een automatisch geluidsverwerkingssyteem, SmartSound iQ. Deze past zich automatisch aan de luisteromgeving aan. Het herkent verschillende luistersituaties en activeert automatisch specifieke technologieën, zonder dat de gebruiker iets hoeft te doen. Het systeem herkent de volgende luistersituaties: spraak in lawaai, spraak, stilte, lawaai, muziek en wind. Het blijft mogelijk om specifieke luisterprogramma’s in te stellen en er kan moeiteloos geschakeld worden tussen deze programma’s en de automatische instelling.

Cochlear afstandsbediening

Wanneer u kiest voor het Nucleus 6 systeem, heeft u een keuze uit twee afstandsbedieningen. De eerste is een kleine basisafstandsbediening (CR210), waarmee standaardinstellingen aangepast kunnen worden, zoals het volume of het veranderen van programma. De tweede is een uitgebreide afstandsbediening die meer controle geeft over het systeem, of men nu de status van de batterij wil controleren of kleine problemen wenst op te lossen. Bij jonge kinderen kunnen de ouders met deze afstandsbediening eenvoudiger de processor en geluidsvolume van hun kind controleren en beheren.

Accessoires bij het Nucleus 6 systeem
Beide processors van het Nucleus 6 systeem zijn te combineren met een reeks draadloze audioaccessoires die momenteel nog in ontwikkeling zijn. Met een eenvoudige software-upgrade zal de geluidsprocessor aangesloten kunnen worden op diverse draadloze accessoires die ook compatibel zijn met ReSound hoortoestellen. Hiervoor heeft u dan geen snoeren of om de nek gedragen accessoires nodig.
De Cochlear Wireless Mini Microphone is een mini-microfoon die de gebruiker in staat stelt om beter te horen op afstand (tot 7 meter) of in lawaaierige situaties. Men kan bijvoorbeeld het apparaat bij een persoon vastklemmen of in de buurt plaatsen zodat hij die persoon hoort tijdens bijvoorbeeld vergaderingen, in restaurants, etc. Daarnaast kan deze microfoon in de buurt van een tv of radio worden geplaatst of worden aangesloten op een audioapparaat, zoals een MP3-speler of een computer om het geluid beter te horen.

Telefoon clipDe Cochlear Wireless Phone Clip is een telefoonclip dat kan worden bevestigd op de kleding. Ook biedt het de mogelijkheid om draadloos verbinding te maken met Bluetooth-apparaten in situaties zoals bijvoorbeeld handsfree bellen met een mobiele telefoon, luisteren naar de instructies van een navigatiesysteem of muziek streamen vanaf een Bluetooth-apparaat.

De Cochlear Wireless TV Streamer stuurt een stereogeluid van de tv, muziekinstallatie, computer of een vergelijkbaar apparaat rechtstreeks naar de geluidsprocessor.

Implantaatelektroden

Cochlear beschikt over een portfolio aan implantaatelektroden. Er zijn twee Nucleus implantaatseries beschikbaar. Elk oor is anders. Cochlear heeft voor de twee implantaatseries met meerdere elektroden opties waaruit de arts zelf kan kiezen wat het beste aansluit bij de patiënt.

ImplantaatelektrodeDe Profile implantaatserie is op dit ogenblik het dunste cochleair implantaat van Cochlear en het werd speciaal ontwikkeld voor precieze plaatsing en optimale resultaten.

De CI24RE serie is (het meest) het betrouwbare en meest geïmplanteerde cochleaire implantaat ter wereld. MRI-onderzoek speelt een steeds belangrijkere rol in de medische diagnostiek. Cochlear Nucleus implantaten bieden de mogelijkheid voor MRI-onderzoek met of zonder geplaatste magneet en zijn compatibel met MRI van 3.0T als de magneet verwijderd is.


Bron: Cochlear. OPCI is niet inhoudelijk verantwoordelijk

Zoekt u meer informatie om u te helpen bij uw keuze voor een cochleair implantaat?
In Nederland hebben we vier verschillende CI-merken, namelijk Advanced Bionics, Cochlear, MED-EL en Oticon Medical. Overweegt u een CI, dan adviseert OPCI u zich goed te verdiepen in de verschillende producten. Dat kan bijvoorbeeld door informatiebijeenkomsten te bezoeken, informatiebrochures op te vragen of gebruikers vragen naar hun ervaringen. Kijk voor informatiebijeenkomsten van de andere merken op www.opciweb.nl of mail info@opciweb.nl met uw vraag.